Mijn naam is Maria Antonieta Derksen Ponce, docent Kunst en kunstenares.

Schilderen is voor mij een vorm om mijn eigen wereld te uiten en te delen met het buiten wereld. Een oneindige zoektocht naar beelden die emoties, standpunten en herinneringen vertegenwoordigen.

Mijn beelden spatten van de kleuren, waar het blauw overheersend is en het klein beetje goud onvermijdelijk.

Er wordt gezegd dat mijn stijl heel latijns- Amerikaans is, en als ik bezig ben denk ik er niet over, waarschijnlijk draag ik onbewust een kleurrijke achtergrond; herinneringen aan de zomer in Chile, aan de kleuren van ‘mantas’ van Peru, aan het landschap in Colombia…en het overheersende blauw; het intens geurig , diepe Stille Zee en zijn oneindige blauw – groen tonaliteiten .

Ik heb me gevormd als kunstenares en docent van kunst aan de Academie van Sint Joost te Breda en aan Fonty’s hogeschool te Tilburg. Na mijn afstuderen heb ik me verder zelf ontwikkeld als kunstenares en lerares, terwijl ik lessen geef aan volwassenen cursisten.

 Ik heb een atelier aan de Liniestraat in Breda, waar ik lessen geef in ‘Kijk op kunst’ (geschiedenis van kunstenaars, stromingen, etc.,) en schilderen. Ik begeleid mijn cursistes niet alleen in het technische aspect, maar ook in hun eigen zoektocht in de uiting van eigen wereld en stijl. Omdat mijn groepen klein zijn (5 tot 6 cursisten per keer) heb ik de mogelijkheid om persoonlijk en op maat begeleiding te geven.

Ik nodig u uit om een cursus te nemen bij mijn Atelier Amor por el Arte, in kunstgeschiedenis, schilderen, of iconen schilderen; waar u zich kunt verdiepen in de geschiedenis van de kunst of in een ontspannende omgeving vorm en kleuren geeft aan u eigen wereld.